Edward Bloms smörgåsbord
En podcast av Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB
139 Avsnitt
-
18. Bakfickan
Publicerades: 2018-06-07 -
17. Skål i sake
Publicerades: 2018-05-24 -
16. Rosévin och villaträdgårdar
Publicerades: 2018-05-10 -
15. Schnitzel, schnitzel, schnitzel, denna underbara schnitzel
Publicerades: 2018-04-19 -
14. När vårkänslorna nässlar sig in i Makgeolli
Publicerades: 2018-04-05 -
13. 1970-talet – den bruna matens decennium
Publicerades: 2018-03-15 -
12. Varför Edward längtar efter att möta våren i Tyskland
Publicerades: 2018-03-01 -
11. Semlor, Kölsch och glad karneval
Publicerades: 2018-02-13 -
10. Sex, drugs and rock’n'roll
Publicerades: 2018-01-31 -
9. Ostronens underbara värld
Publicerades: 2018-01-18 -
8. En hyllning till det ljuva 1800-talet
Publicerades: 2018-01-11 -
7. Julbordsrester, återställare och en Lidnersk knäpp
Publicerades: 2018-01-04 -
6. Nyårspodden
Publicerades: 2017-12-28 -
5. Jul, jul, julölsspecial
Publicerades: 2017-12-21 -
4. Smörgåsbord blir julbord
Publicerades: 2017-12-14 -
3. Glögg, Glühwein och andra värmande vinterdrycker
Publicerades: 2017-12-07 -
2. Tweed - en överlevnadsguide i vintermörkret
Publicerades: 2017-11-30 -
1. St Martin och hans gäss
Publicerades: 2017-11-24 -
Trailer - Edward Bloms smörgåsbord
Publicerades: 2017-11-16
Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.