Edward Bloms smörgåsbord

En podcast av Edward Blom, Mats Ryd & Tonic Produktion AB

Kategorier:

139 Avsnitt

  1. 76. Hamburgare på hemmarestaurangen

    Publicerades: 2020-04-24
  2. 75. Köttskola och köttkoma vid ”busbordet” på Restaurang AG

    Publicerades: 2020-04-16
  3. 74. Påsk, mjöd och Herman Lindqvist

    Publicerades: 2020-04-09
  4. 73. Tidsfördriv under Corona-karantän samt preussiska dygder

    Publicerades: 2020-04-02
  5. 72. Smörrebröd, breiflabb, vorschmack och surhaj – samt ännu mera ost

    Publicerades: 2020-03-26
  6. 71. Man blir glad av ost!

    Publicerades: 2020-03-19
  7. 70. Preppa med stil och välj prisvärda viner

    Publicerades: 2020-03-12
  8. 69. Vi njuter av älghjärna

    Publicerades: 2020-03-05
  9. 68. (Alkohol)romantik i fastlagstider

    Publicerades: 2020-02-27
  10. 67. Den stora trumpetstöten – livepodd från Ulla Winbladh

    Publicerades: 2020-02-21
  11. 66. Kafka i liften + allt om att vara toastmaster

    Publicerades: 2020-02-13
  12. 65. Kallbad och kippis

    Publicerades: 2020-02-06
  13. 64. Oxveckor med den mytomspunna absinten

    Publicerades: 2020-01-16
  14. 63. ”Nyårsklockorna” med Edward Blom och annat magiskt

    Publicerades: 2019-12-30
  15. 62. Matlagningsradio med rökt julskinka hemma hos Edward

    Publicerades: 2019-12-21
  16. 61. I fullt krull (eller: Enbärsdricka och andra delikatesser)

    Publicerades: 2019-12-12
  17. 60. Tequila, mobilmän och vintermys

    Publicerades: 2019-12-05
  18. 59. Resa mot adventstid

    Publicerades: 2019-11-28
  19. 58. Julbord i Ulla Winbladhs famn

    Publicerades: 2019-11-25
  20. 57. Tröst och tips i novembermörkret

    Publicerades: 2019-11-14

4 / 7

Det bjuds på underhållning, vardagslivsberättelser, folkbildning, vanvettiga skratt och – inte minst – initierade samtal om mat och dryck på detta barockt dignande smörgåsbord, uppdukat av gastronomerna Edward Blom och Mats Ryd. Edward Blom har under de senaste åren blivit populär, för att inte säga folkkär, för sin öppna personlighet, livsglädje och smittande entusiasm, särskilt när det handlar om mat-, restaurang- och kulturhistoria. Här sekunderas han av Mats Ryd, som är kommunikatör inom mat och dryck – men framför allt en person närmast besatt av att dricka fantastiska viner och äta utvalda delikatesser. Han talar lika lågmält och långsamt som Edward yvigt och snabbt.Tillsammans bjuder de på massor av kunskap samt berättelser, reseminnen och anekdoter från sina liv som gourmeter, präglat av rejäla doser alkoholromantik. Edward Bloms smörgåsbord innehåller även stora portioner kulturhistoria, etikett och poesi. Ibland dyker podden upp på diverse krogar på sta’n. Då det kan bli väldigt uppsluppet, utan att de båda gastronomerna ändå helt tappar konceptet eller trasslar in sig i hörlurstrådarna.Podden har fått en dedikerad lyssnarskara, av vilka många säger sig ha lyssnat flera gånger på varje avsnitt! Och statistiken visar att nästan ingen som börjat lyssna på ett program stänger av innan de nått slutet.Skriv till redaktionen för Edward Bloms smörgåsbord: [email protected]. Vi tar gärna emot lyssnarnas etikettsfrågor, förslag på innehåll, allmänna synpunkter samt glada tillrop. Skål! Hosted on Acast. See acast.com/privacy for more information.

Visit the podcast's native language site