Axganpodden - Närproduktion på Åland
En podcast av Lena Brenner, landsbygdsutvecklare på Åland
31 Avsnitt
-
Axganmat på restaurang och evenemang - Adrian Bäckman och Mysan Sundqvist gästar Axganpodden!
Publicerades: 2022-06-28 -
Jordbruksbyråns Sölve Högman gör CAP-reformen begriplig
Publicerades: 2022-06-09 -
Leader som metod för att utveckla Åland - Alexandra de Haas och Therese Ling berättar!
Publicerades: 2022-05-26 -
Allt om projekt MatÅland med Niko Micklin
Publicerades: 2022-05-12 -
Cirkulär ekonomi på Haraldsbyvis – Orklas Christer Söderström i Axganpodden
Publicerades: 2021-04-08 -
"Vårt hållbarhetsarbete börjar ingenstans utan är överallt" - Ålands Centralandelslags vd Joakim Blom berättar.
Publicerades: 2021-03-25 -
Varför kostar bra korv lite mer än dålig korv? Magnus intervjuar Johannes Dahlman, vd på W.J. Dahlmans Ab
Publicerades: 2021-03-11 -
Vart tar allt det åländska spannmålet vägen? Mats Söderström från Ab Lantbruk vet!
Publicerades: 2021-02-25 -
Grönt från Åland på matbord i hela landet. Vi träffar Tord Sarling, vd på Ålands Trädgårdshall.
Publicerades: 2021-02-11 -
Spjutspets fem på femton minuter
Publicerades: 2021-02-02 -
Vadå Ålands Hållbara Livsmedelsstrategi? Vi reder ut saken i fem korta intervjuer.
Publicerades: 2021-02-01
En podd för alla som är nyfikna på åländska produkter, tjänster och varor av lokala aktörer. Vi tar upp viktiga frågor om hållbarhet och diskuterar hur vi kan hålla det småskaliga närsamhället levande och kultivera dess unika karaktär. Förutom att ha tydlig samhällsekonomisk verkan är valet av närproducerat också ett sätt att ha tydligare insyn i framställningen. AXGANPODDEN utforskar hur vi kan skapa hållbara konsumtionskedjor och hur den kan bidra till en mer bärkraftig ekonomi för alla på Åland. Utgivare: Lena Brenner, landsbygdsutvecklare på Åland. Produktion: April Kommunikation.