Jordkommissionen

Jordkommissionen

Sveriges bästa matskribenter om odling. Vad kan man odla, hur gör man då och vad ska man laga av det man odlat? Matskribenterna Lotta Lundgren och Tove Nilsson möts i ett samtal över en råvara i taget och pratar ut om sina egna erfarenheter, succéer och misslyckanden, från sådd till skörd. Kunnigt och pedagogiskt berättar de hur du förvarar, konserverar och förädlar din egenodlade mat, och delar med sig av sina bästa idéer och recept. En odlingspodd för nybörjare, entusiaster och alla andra som vill äta och laga godare mat.  Poddens recept hittar du på jordkomissionen.se. Där finns även Odlingsskolan med sammanfattande artiklar i några av de ämnen som Lotta och Tove pratat om.Vill du också säga något? Ställa en fråga, be om ett förtydligande, önska ett ämne eller bara berätta något som de borde känna till? Skriv till Lotta och Tove på jordkommissionen.se 

Avsnitt:

Publicerad 5/1/2024 84. Köksträdgården del 1
Publicerad 4/24/2024 83. Basilika
Publicerad 4/17/2024 82. Slanggurka
Publicerad 4/10/2024 81. Potager
Publicerad 4/3/2024 80. Buskbönor
Publicerad 3/27/2024 79. Melon
Publicerad 3/20/2024 78. Svamp
Publicerad 3/13/2024 77. Spetskål
Publicerad 3/6/2024 76. Agretti
Publicerad 2/29/2024 75. Spenat-ish
Publicerad 2/21/2024 74. Spigarello
Publicerad 2/14/2024 73. Tidiga tomater
Publicerad 2/7/2024 72. Kallsådd
Publicerad 1/31/2024 71. Salladslök
Publicerad 1/24/2024 70. Tomatillo
Publicerad 1/17/2024 69. Förkultivering
Publicerad 1/10/2024 68. Paprika
Publicerad 1/3/2024 67. Påsjord
Publicerad 12/28/2023 66. SÅKALENDER
Publicerad 12/21/2023 65. Saffran


Alla avsnitt från Jordkommissionen hittar du hos Podcasts.nu